Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Vatikán képes leírás - Mini államok.tlap.hu
részletek »

Vatikán - Mini államok.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: mini-allam.tlap.hu » Vatikán
Keresés
Találatok száma - 7 db
Látnivalók Vatikánvárosban

Látnivalók Vatikánvárosban

A Vatikán egy állam, ahol a Szentszék, a katolikus egyház központi kormányzata működik. A Vatikán a legkisebb független állam a világon terület és lakosság szempontjából is. Róma, Olaszország fővárosa veszi körül. A Vatikán szolgál a Szentszék függetlenségének biztosítékául. A Vatikán államfője a pápa, aki mint abszolút monarcha vezeti azt. Ez nem jelenti, hogy abszolutista politikát is folytatna, sőt, a különböző funkciók egy részét delegálja különböző hivatalaira (főleg a bírói és végrehajtói jogköröket), bár a végső és legfőbb joghatóság mind a Vatikánváros, mind pedig a katolikus egyház vonatkozásában a pápa marad.

St. Peter's Basilica

St. Peter's Basilica

St. Peter's Basilica (Italian: San Pietro in Vaticano) is a major basilica in Vatican City, an enclave of Rome. St. Peter's was until recently the largest church ever built and it remains one of the holiest sites in Christendom. Contrary to what one might reasonably assume, St. Peter's is not a cathedral - that honor in Rome goes to St. John Lateran. St. Peter's Basilica stands on the traditional site where Peter - the apostle who is considered the first pope - was crucified and buried. St. Peter's tomb is under the main altar and many other popes are buried in the basilica as well. Originally founded by Constantine in 324, St. Peter's Basilica was rebuilt in the 16th century by Renaissance masters including Bramante, Michelangelo and Bernini.

Szent Péter Bazilika Vatikán

Szent Péter Bazilika Vatikán

Virtuális túrát tehetünk a Szent Péter Bazilikában egy térkép és panorámafotók segítségével. Bejárhatjuk a templom különböző részeit. Sétálhatunk virtuálisan a Szent Péter téren is. Érdekes élmény mindenkinek, ha már jártunk ott, és ha még nem jártunk ott, akkor is.

Vatikán - Nagy Utazás

Vatikán - Nagy Utazás

A 'minden út Rómába vezet' közmondásos fogalma az olasz főváros középpontjában, a Tevere partján falba ütközik, de ez nem jelent akadályt. A földkerekség legkisebb, alig fél négyzetkilométernyi területű államát veszi körül, melynek államfője ugyanakkor több, mint 900 millió katolkius, a világ legnagyobb vallási közössége felett uralkodik. Következésképp a Stato della Cittá del Vaticano, a Vatikánváros állam több, mint egy érdekes maradvány a középkorból.

Vatikán Állam

Vatikán Állam

Lo Stato della Cittá del Vaticano é sorto con il Trattato Lateranense, stipulato tra la Santa Sede e l'Italia in data 11 febbraio 1929 e ratificato il 7 giugno 1929. La sua personalitá quale Ente sovrano di diritto pubblico internazionale, distinto dalla Santa Sede, é universalmente riconosciuta...

Virtuális túra a Szent Péter Bazilikában

Virtuális túra a Szent Péter Bazilikában

In 1626 Urban VIII commissioned Bernini to continue the work, especially the restructuring of the façade. Then, after falling from favor under Innocent X, he was brought back by Alexander VII (1655-67) to design the new square in front of the basilica.

Virtuális Túra Vatikánban

Virtuális Túra Vatikánban

A panoráma képek segítségével virtuális túrát tehetünk a villág legkisebb államában, a Szent Péter téren, valamint Vatikán város falainak mentén. Vatikánon kívül nagyon sok jelentős Európai illetve Európán kívüli várost is megismerhetünk.

Tuti menü