Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Törpe államok - mini országok képes leírás - Mini államok.tlap.hu
részletek »

Törpe államok - mini országok - Mini államok.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: mini-allam.tlap.hu » Törpe államok - mini országok
Keresés
Találatok száma - 4 db
Eladó a világ legkisebb állama

Eladó a világ legkisebb állama

A hirdetés talán így folytatódhatna: kilátással a tengerre, és csakis a tengerre. Az Északi-tengeren található, ötszáz négyzetméter területű Sealand saját pénzzel, nemzeti lobogóval, bélyeggel és kormánnyal, potom egy milliárd dollárért vevőre vár.

Európa törpe államainak turizmusa

Európa törpe államainak turizmusa

Európa miniállamai a kontinens legkisebb területű országai. Közös bennük, hogy az adóztatásuk mindegyiknek nagyon kedvező, ezért a tőkebefektetések kedvelt célpontjai. Szinte valamennyinek a turizmus hozza a legnagyobb profitot. S ebbe a körbe beletartozik a bélyegkiadás és a numizmatika is.

Milyen kapcsolatban állnak az európai miniállamok az Unióval?

Milyen kapcsolatban állnak az európai miniállamok az Unióval?

A Monacoi Nagyhercegséget különleges kapcsolatok fűzik Franciaországhoz (nincs is átfogó megállapodása az Unióval) és sok Közösségi politikában közvetlenül vesz részt. Ilyen a vámunió vagy a Schengeni Egyezmény. Hivatalos fizetőeszközként bevezette az eurót, s a francia nemzeti kvóta terhére jogosult saját euró érmét kibocsátani.

Miniállamok Európában

Miniállamok Európában

Léteznek úgynevezett miniállamok Európában. A legtöbb közismert, hiszen sokszor esik szó róluk, de vannak olyanok is, amelyekről szinte alig tudunk valamit. Általában középkori, feudális eredetű maradványállamokról van szó, amik sajátos viszonyt ápolnak szomszédaikkal. Szomszédaik sokszor egy országban merülnek ki, mint pl San Marino, Monaco, Vatikán, szóval a többes szám nem feltétlenül jogos.

Tuti menü