Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
San Marino képes leírás - Mini államok.tlap.hu
részletek »

San Marino - Mini államok.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: mini-allam.tlap.hu » San Marino
Keresés
Találatok száma - 9 db
Látogatás San Marinoba

Látogatás San Marinoba

Területe 60 négyzetkilométer, dombos vidék, amelynek középpontjában, a 705 méter magas Monté Titáno tetején pompázik San Marino köztársaság fővárosa. A kis köztársaságban mindössze 23 000 lakos él békében, biztonságban. A Monté Titáno keleti oldala az Ad∓ot;riára néz. A nyugati oldala lankásabb, itt találhatók a lakóházak, ide már kiskocsival, illetve autóbusszal is feljuthatunk s megnézhetjük a várrendszer által közrezárt kormányzati épületeket. A Monté Titáno csúcsairól letekintve pazar látvány tárul elénk, belátható az egész Köztársaság.

San Marino  a miniállam

San Marino a miniállam

A mini államok egyike San Marino, hiszen Európában a 3. legkisebb. A kis mediterrán országot, amelyet Szent Marinus alapított 301-ben, Olaszország teljesen körülöleli. Fővárosa, San Marino, de legnépesebb városa Serravalle. Hivatalos nyelve az olasz és bár nem az Európai Unió tagja, mégis az eurót használja.

San Marino - Iránytű

San Marino - Iránytű

San Marino a világ egyik legkisebb állama s egyik legősibb köztársasága. Az országocska Olaszország területén van, alig tíz kilométerre Riminitől és az Adria partjától. Története a kora keresztény időkbe nyúlik vissza. A legenda szerint Marinus, egy keresztény kőfaragó rabszolga Dalmáciából, üldöztetései elől menekülve átkelt az Adrián, s remeteként letelepedett az akkor még vad, úttalan Monte Titanón. Ott alapította meg - így szól a történet - a San Marino-kolostort. A jámbor Marinust egyébként nagy tisztelet övezte, s röviddel halála után, a szentté is avatták. A kolostor körül hamarosan környékbeli lakosok telepedtek meg; így jött létre a Monte Titanón San Marino helység, az a település, amelyből később kialakult a császároktól és pápáktól független, semleges köztársaság.

San Marino - Törpe állam

San Marino - Törpe állam

Ha igazi itáliai hangulatot keresünk, és valami különlegesre vágyunk, akkor a legkiválóbb uticél, San Marino. Ez a népszerű üdülőhelytől, Riminitől mindössze 11 kilométerre fekvő mini állam egy igazi gyöngyszem az olasz csizmába ékelődve.

San Marino a Wikipédián

San Marino a Wikipédián

San Marino, teljes nevén a San Marino Köztársaság (olaszul Serenissima Repubblica di San Marino) a világ legkisebb országainak egyike. Dél-Európában helyezkedik el, Olaszország teljesen körülöleli. San Marino Olaszország enklávéja, az olasz Emilia-Romagna és Marche régiók határán. Domborzatát az Appenninek uralják. A legmagasabb pont a Monte Titano, 749 méter. Vízfelülettel az ország nem rendelkezik. Az éghajlat mediterrán, forró nyarakkal és enyhe telekkel. San Marino a harmadik legkisebb állam Európában, csak Monaco és a Vatikán kisebb nála.

San Marino Köztársaság

San Marino Köztársaság

San Marino a világ legrégibb, ma is fennálló köztársasága, Európa 3. legkisebb állama. Lakossága 28 400 fő. A Titano-hegy tetején és annak tövében meghúzódó kicsiny köztársaság joggal büszke múltjára. Az államot a IV. században alapították. San Marino csaknem 1700 éve ragaszkodik függetlenségéhez.

San Marino múzeumai

San Marino múzeumai

The State Museum of San Marino was established in the second half of the 19th century, thanks to a series of donations from all over the world. Such donations, made by many people admiring the Republic, were initially promoted by Count Luigi Cibrario, Minister of Vittorio Emanuele II and Plenipotentiary of the State of San Marino since the signature of the first treaty with the Kingdom of Italy (1862).

San Marion - Infó, utazás

San Marion - Infó, utazás

San Marino a világ legrégebbi köztársasága és Európa 3. legkisebb állama, rengeteg középkori emlékkel, látnivalóval bővelkedik, évente mintegy 3 millió turista keresi fel. A Monte Titano-ról csodálatos látvány tárul az Adriai-tengerre, valamint a másik oldalon Toscana-ra. San Marino csodálatos hely, aki egyszer járt ott sosem felejti el és szívesen tér vissza oda újra.

Virtuális túra San Marinóban

Virtuális túra San Marinóban

Incastonata tra la Romagna e le Marche, a pochi chilometri dalla riviera adriatica, la Repubblica di San Marino si estende su una superficie di appena 61 kmq. Fu fondata nel 301 d.C. dallo scalpellino dalmata Marino, qui rifugiatosi - come narra la leggenda - per sfuggire alle persecuzioni dell'Imperatore Diocleziano. Da allora, il piccolo Stato vanta una storia di libert` e indipendenza difesa sempre con tenacia e saggezza e contro chiunque.

Tuti menü