Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Minivárosok képes leírás - Mini államok.tlap.hu
részletek »

Minivárosok - Mini államok.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: mini-allam.tlap.hu » Minivárosok
Keresés
Találatok száma - 16 db
Ezek a legnagyobb mini városok

Ezek a legnagyobb mini városok

Hamburg - A német nagyvárosban található a világ legnagyobb modellvasútja, amely egy gigantikus terepasztalon több órányi szórakozást nyújt a látogatóknak. A Miniatur Wunderland elnevezésű komplexum 1300 négyzetméteren nyolc különböző helyre kalauzolja el az embereket, köztük Skandináviába, Németországba, azon belül is a kitalált város, Knuffingen mindennapjaiba és repülőterére, de Amerika is megjelenik, miközben a 900 vonat keresztül-kasul szeli a területet.

Fölépítették a Széchenyi Fürdőt a brüsszeli Mini Európa Parkban

Fölépítették a Széchenyi Fürdőt a brüsszeli Mini Európa Parkban

A jövő szerdán avatják föl ünnepélyesen a brüsszeli Mini Európa Parkban a magyar makettet, a budapesti Széchenyi Fürdő 1-25 arányú, élethű kicsinyített mását. A 48 négyzetméter alapterületű makett az Önkormányzati és Területfejlesztési, a Külügy-, az Oktatási és Kulturális, valamint a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium közös finanszírozásában valósult meg. Az előkészítést a Magyar Turizmus Zrt. koordinálta, felügyelte és szervezte.

Legoland

Legoland

Több mint 25 millió legó építőelemből készült ez a minivilág, amelyen 140 modellépítő dolgozott. Európa csodálatos városait és vidékeit mintázták meg hűen az eredetihez 1: 20 - hoz arányban. Többször mozgó jelenetek is szinesítik a látványt.

Madurodam

Madurodam

A miniváros keletkezésének szokatlan története van, eltérően a többi parktól. A Maduro házaspár alapította részben jótékonysági célokra, részben az 1945-ben a dachaui koncentrációs táborban elhunyt fiuk emlékére. 1952-ben nyitotta meg kapuit. Alapjában véve azóta nem változott, egyetlen új épület a Schipol repülőtér modellje.

Madurodam, a miniváros

Madurodam, a miniváros

A csípős hideg ellenére Amszterdam tele van emberekkel, most is kiülnek a teraszokra meginni valamit. Az utcákon nagy a nyüzsgés, jövés-menés, a turisták hajókáznak a csatornákon. Egy kis utcában lévő, narancssárga zászlókkal díszített kávézóban egyszer csak hangos üdvrivalgás tör ki - gólt lőtt a holland futballcsapat. Lehet-e ennél hollandabb bármi is?

Mini Európa

Mini Európa

Located at the foot of the Atomium, MINI-EUROPE is the only park where you can have a whitlestop tour around Europe in a few short hours. A truly unique voyage ! Stroll amid the typical ambiance of the most beautiful towns of the Old Continent. The incomparable chimes of Big Ben welcome you to the heart of London. The gondolas and mandolins will invite you to discover the charms of Venice. Follow the T.G.V. from Paris to the other end of France. You can make the models work yourself : the eruption of Vesuvius, the fall of the Berlin Wall, the bullfight in Seville and many more... In total 300 models and sites in a quite unequalled craftmanship. Also don't forget to visit the European Space full of interactive multimedia games.

Mini Magyarország makettpark

Mini Magyarország makettpark

A kisbéri Mini-Magyarország makettpark különleges és érdekes látnivalót kínál a turistáknak. A makettpark pedig a kisbéri tó partján került kialakításra. A látogatók többek között megtekinthetik a kecskeméti Cifra Palota, a jáki templom, a soproni tűztorony, a kisbéri lovarda, a pécsi dzsámi, a tatabányai Turul emlékmű, a székesfehérvári országalma, a gödöllői Grassalkovich kastély, a lillafüredi kastély a fátyolvízeséssel, a villányi pincesor, a tihanyi apátság, a tatai vár, a váci diadalív, az őrségi Pityerszer, a fertődi kastély, a szegedi dóm, a Lánchíd, a komáromi Monostori Erőd, és még sok más.

Mini Magyarország makettpark a Szarvasi Arborétumban

Mini Magyarország makettpark a Szarvasi Arborétumban

A történelmi Magyarország és egyben a Kárpát-medence mértani középpontjában nyílt meg Európa legújabb makettparkja, a szarvasi Mini Magyarország makettpark. A hazánk történelmét, hagyományait, építészeti nevezetességeit bemutató Mini Magyarország makettpark a Békés megye szívében található arborétum gyönyörű természeti környezetében valódi turisztikai csemege, amely különleges élményt kínál minden korosztálynak. Családi, baráti kirándulások, osztálykirándulások, rendhagyó történelemórák, munkahelyi csapatépítő túrák helyszíne, nyugdíjas klubok kirándulásainak célpontja, ahol néhány óra alatt bebarangolhatjuk egész Magyarországot, miközben több száz év történelmi hagyománya, építészete és neves eseménye elevenedik meg a látogatók előtt. Az első szakaszban több tucat hazai történelmi helyszín és épület makettje készült el, köztük például a szegedi dóm, a Széchenyi Lánchíd, a kecskeméti Cifrapalota vagy az egri vár makettje, amely 16. századi, eredeti állapotában mutatja be a várat, és a hozzá kapcsolódó leghíresebb történelmi eseményt, az 1552-es ostromot, az egri vár védőinek a török sereggel vívott hősies csatáját, kicsiben.

Mini világ

Mini világ

Nem kell a világ másik végére utaznunk, ha látni szeretnénk a Taj Mahalt vagy éppen a Szabadság-szobrot, elég, ha ellátogatunk Európa valamelyik minivárosába, ahol néhány óra alatt Gulliverként járhatjuk körbe a nevezetességeket.

Hirdetés
Mini-Magyarország Kisbéren

Mini-Magyarország Kisbéren

A kisbéri tó partján virágágyások szegélyezik a kicsinyített miniatűr remekműveket. Lett nekünk, magyaroknak is saját makettparkunk, amilyen Olaszországban az ItaliaMiniatura, Ausztriában a Minimundus vagy Brüsszelben a Mini-Európa.

Mini-Magyarország Park Kisbéren

Mini-Magyarország Park Kisbéren

Az egész család számára kiváló időtöltés a kisbéri Mini-Magyarország Park megtekintése, nemcsak azért, mert hazánk 43 legnevesebb, legismertebb épületének makettjét igényes kivételben, gondozott környezetben tekinthetjük meg, hanem azért is, mert a program belépőjegy nélkül élvezhető.

Miniatur Wunderland

Miniatur Wunderland

Miniatur Wunderland - Hamburg - A mini Csodaország, a világ legnagyobb modellvasút kiállításának az építését 2000-ben kezdték és ezután is folyamatosan bővül. Több mint 1100 négyzetméteren 12 km hosszú vasúti pályán 11000 vasúti kocsi száguldozik. A leghosszabb vonat 14,51 méter hosszú. 3500 épületével és hídjaival, 250 ezer lakóval és 5500 autóval nagyszerű élményt nyújt kicsiknek és nagyoknak.

Minimundus am Bodensee

Minimundus am Bodensee

Einmal um die ganze Welt - wer träumt nicht davon? Der Mini Mundus-Park am Bodensee macht es möglich! Erleben Sie die einzigartige Schau von hochwertigen Bauwerken aus aller Welt im Maßstab 1:25. Sind diese Bauwerke Miniaturen? Entscheiden Sie selbst: Das Hotel Burj-al-Arab ist bei diesem Maßstab 13 Meter hoch, die Tower-Bridge mehr als 8 Meter breit, die Gebäude sind also von beeindruckender Größe. Viele unserer Bauwerke sind aus Originalmaterialien hergestellt, der Dresdner Zwinger zum Beispiel aus Elbsandstein, Angkor Wat aus Lavabasalt, die Towerbridge aus Stein und Metall. Einmalig: die Niagarafälle im Maßstab 1:25. 1500 Liter stürzen pro Sekunde in den Mini Mundus Bodensee-Ozean. Unser Panorama-Restaurant bietet Ihnen einen herrlichen Ausblick. Die Sonnenterrasse lädt zum Verweilen ein.

Minimundus Fotóalbum

Minimundus Fotóalbum

A képek 2002. augusztus 9-én készültek a Minimundusban, Klagenfurtban. A világ és Ausztria közel 200 híres épületének (járművének) kicsinyített mását helyezték itt el, a modellek száma évről évre nő.

Minivilág a Bódeni-tónál

Minivilág a Bódeni-tónál

Németországban a Bódeni-tó közelében található Meckenbeurenben bejárhatjuk az egész világot néhány órán belül. A 'Mini Világban' 1:25 arányban csodálhatók meg a világ legszebb épületei. A 40 ezer négyzetméternyi területen sétánkat Keleten kezdjük és a sivatagban. Majd kaktuszokkal, pálmákkal körülölelve a Gur Emir Mausoleumot (Üzbegisztán) pillantjuk meg. A Mauzóleum modelljét 329.000 részből állították össze, a súlya 5 tonna. 10 ezer munkaórára volt szükség a modell elkészítéséhez.

Tobu World Square

Tobu World Square

It took us as many as five years to complete the Tobu World Square on April 24, 1993. To hand down the precious world heritages for mankind to future generations, we constructed the exquisite reproductions to 1/25th of the original sizes of 102 historic relics and architectures in the premises, which are presently exhibited in the Park.

Tuti menü