Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Málta képes leírás - Mini államok.tlap.hu
részletek »

Málta - Mini államok.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: mini-allam.tlap.hu » Málta
Keresés
Találatok száma - 7 db
A három sziget országa

A három sziget országa

Málta mély szellemiséggel átitatott parányi földdarab a Földközi-tengerben, öt szigetből áll, melyből kettő lakatlan. A jégkorszak végén, 12000-15000 évvel ezelőtt kapta mai alakját, ekkor vált le Szicíliáról. A déli nagy sziget, Málta, és az északi Gozo között lapul az aprócska Comino. A Nagy Sziget fél Budapest nagyságú, 93km-re Szicíliától és 288km-re Afrika partjaitól, 136km hosszú tengerpart övezi. Délnyugati részén meredek mészkőfalak zuhannak a tengerbe, míg többi részét szelíd dombok váltogatják a tenger közeli apállyal, számos kristálytiszta öblöt kialakítva, a felszíni mészkőtáblák alatt.

Málta földrajza

Málta földrajza

Málta a világ egyik legsűrűbben lakott országa. A Földközi-tengeren fekvő Máltai Köztársaság három nagyobb szigetből áll: Málta, Gozo és Comino. Európa és Afrika között fekszik a Földközi-tenger közepén, a legfontosabb hajóutak metszéspontjában.

Málta utazás

Málta utazás

Szicília és Tunézia között, egy évezredek óta fontos hajózási útvonalon fekszik a Földközi-tenger egyik gyöngyszeme, Málta és testvérszigetei, Gozo és Comino. Stratégiai jelentőségű fekvése miatt birtoklása minden korban a hatalom jelképe volt: főniciaiak, karthágóiak, normannok, a johannita lovagrend keresztesei, franciák és végül az angolok is uralták. A szigetről mindenkinek a világhírű prehisztorikus emlékhelyek, a johannita lovagrend szimbólumai, és a kristálytiszta víz alatti világ jutnak eszébe.

Málta: Történelmi látnivalók, amelyekért érdemes útra kelni

Málta: Történelmi látnivalók, amelyekért érdemes útra kelni

Alig kétórányira Budapesttől az utazó egy másik világba kerül. Málta 7000 éves történelmével, sűrű népességével, a béke és a nyugalom szigete - egy utas szubjektív beszámolója. Mediterrán báj és ragyogás, béke és nyugalom, történelem és kultúra, ez vonzza az évi több mint egy millió turistát Máltára. Az ősi utcákon sétálva reneszánsz katedrálisokat, barokk palotákat láthatunk, miközben a közelben az emberi történelem legidősebb műemlékeit kereshetjük fel.

Máltai képek

Máltai képek

2011 októberében jártunk Máltán. Míg Budapesten 8-9 °C volt, addig Máltára érkezve 22-23 °C fogadott minket. A benyomásunk elég vegyes volt a szigetről. Egyfelől gyönyörű kék a tenger, sok régi szép épületet láthatunk. Másfelől kopár, köves terület, ahol a mi fogalmaink szerinti termőföld szinte nem is létezik, a közlekedés meglehetősen bizarr (az úthálózat minősége, az új buszok közlekedési rendje). Angolul mindenhol beszélnek.

Máltai Lovagrend

Máltai Lovagrend

A Jeruzsálemi Szent János Független Lovagrend Ispotályos Lovagjai, Máltai Lovagok a világ egyik legrégebbi lovagrendje. Az Ökumenikus Rend ma ismét olyan aktív, mint valaha, hosszú történelme során. A Rend világszerte folytatott karitatív tevékenységével felélesztette alapításának hagyományát: gondozni a betegeket és a szegényeket, tekintet nélkül fajukra, vallásukra vagy nyelvükre... A Szent János Független Lovagrend Lovagjai és Dámái számára, akik a Rend szimbólumát, a nyolcágú máltai keresztet viselik, ez nem privilégium, hanem sokkal inkább az elesett emberek szolgálatának kötelezettsége...

Visit Malta

Visit Malta

Do I need a visa to visit Malta? Is driving in Malta on the left or on the right? Answers to these and many other questions can be found in this section, together with travel tips, currency and bank information and much more. All those little details that put your mind at rest before you travel, as well as information you may need while you're here.

Tuti menü