Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Mini államok linkgyűjtemény linkjeinek képes leírásai - keresés a linkek között: Fölépítették - Madurodam [2. oldal]
részletek »

Mini államok képes leírás: Fölépítették - Madurodam [2. oldal]

Képes leírás

Itt vagy: mini-allam.tlap.hu » Képes leírás
Keresés
Találatok száma - 85 db
Fölépítették a Széchenyi Fürdőt a brüsszeli Mini Európa Parkban

Fölépítették a Széchenyi Fürdőt a brüsszeli Mini Európa Parkban

A jövő szerdán avatják föl ünnepélyesen a brüsszeli Mini Európa Parkban a magyar makettet, a budapesti Széchenyi Fürdő 1-25 arányú, élethű kicsinyített mását. A 48 négyzetméter alapterületű makett az Önkormányzati és Területfejlesztési, a Külügy-, az Oktatási és Kulturális, valamint a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium közös finanszírozásában valósult meg. Az előkészítést a Magyar Turizmus Zrt. koordinálta, felügyelte és szervezte.

Infó Salamon-szigetek

Infó Salamon-szigetek

A szigetek egyedülálló kulturális hagyományainak és a gyönyörű környezetnek köszönhetően évről-évre rengeteg turista érkezik a csendes-óceáni paradicsomba. A szigeteken az évezredek során rengeteg népcsoport fordult meg, illetve telepedett le. Melanézek, polinézek, ázsiaiak, mikronézek és európaiak választották otthonukul a szigeteket, hozták magukkal ősi hagyományaikat, fantasztikusan sokszínű kultúrát teremtve ezzel. Az ősök szokásai napjainkig fennmaradtak, a kis falvakban az emberek ugyanúgy élnek, mint a régi időkben, az idelátogató turisták örökké emlékezetes néprajzi élménnyel térhetnek haza. A napfény, a természet és a vízi sportok szerelmesei sem fognak csalódni, csodálatos strandok, remek horgász- és búvárhelyek, egyedülálló élővilág várja a látogatókat.

Infók Barbadosról

Infók Barbadosról

Barbados szigetén a gyarmatosítás során csupán kétféle zászlót tűztek ki - a britet és Barbados saját zászlaját. A karib térségben ez kivételt képez, mivel a szigetek túlnyomó részén többször is megfordultak az európai gyarmatosítók. Ebből is adódik a fegyelem, stabilitás és a rend, amely a szigeten uralkodik.

Katar járhat a legjobban Líbiában

Katar járhat a legjobban Líbiában

Katar jöhet ki a legjobban a líbiai felkelésből - legalábbis a külföldi támogató országok közül. Az alig több mint 11 ezer négyzetkilométeres Öböl-beli arab állam - mely Franciaország után másodikként ismerte el a felkelők Átmeneti Nemzeti Tanácsát az észak-afrikai ország kormányaként - az elsők között vehet részt az újjáépítésben és szerezheti meg az olajexportot érintő új szerződéseket.

Katar Térkép

Katar Térkép

Elhelyezkedés: Délnyugat-Ázsia Főváros: Doha Nagyobb városok: Al Salwa, Umm Bab, Dukhan, Ar Khuwayr, Ar Ruways, Al Khawr, Umm Salai Ali, Al Wakrah, Umm Said, Az Zubarah Szomszédos országok: Szaúd-Arábia, Bahrein Szigetek: Hawar-sziget Tengerek: Perzsa (Arab)-öböl, Bahreini-öböl, Salwa-öböl

Látnivalók Vatikánvárosban

Látnivalók Vatikánvárosban

A Vatikán egy állam, ahol a Szentszék, a katolikus egyház központi kormányzata működik. A Vatikán a legkisebb független állam a világon terület és lakosság szempontjából is. Róma, Olaszország fővárosa veszi körül. A Vatikán szolgál a Szentszék függetlenségének biztosítékául. A Vatikán államfője a pápa, aki mint abszolút monarcha vezeti azt. Ez nem jelenti, hogy abszolutista politikát is folytatna, sőt, a különböző funkciók egy részét delegálja különböző hivatalaira (főleg a bírói és végrehajtói jogköröket), bár a végső és legfőbb joghatóság mind a Vatikánváros, mind pedig a katolikus egyház vonatkozásában a pápa marad.

Látogatás San Marinoba

Látogatás San Marinoba

Területe 60 négyzetkilométer, dombos vidék, amelynek középpontjában, a 705 méter magas Monté Titáno tetején pompázik San Marino köztársaság fővárosa. A kis köztársaságban mindössze 23 000 lakos él békében, biztonságban. A Monté Titáno keleti oldala az Ad∓ot;riára néz. A nyugati oldala lankásabb, itt találhatók a lakóházak, ide már kiskocsival, illetve autóbusszal is feljuthatunk s megnézhetjük a várrendszer által közrezárt kormányzati épületeket. A Monté Titáno csúcsairól letekintve pazar látvány tárul elénk, belátható az egész Köztársaság.

Legoland

Legoland

Több mint 25 millió legó építőelemből készült ez a minivilág, amelyen 140 modellépítő dolgozott. Európa csodálatos városait és vidékeit mintázták meg hűen az eredetihez 1: 20 - hoz arányban. Többször mozgó jelenetek is szinesítik a látványt.

Liechtenstein

Liechtenstein

Das Fürstentum Liechtenstein liegt in der Mitte Europas, zwischen der Schweiz und Österreich, schneebedeckten Bergen und sonnigen Tälern. Unser Land ist nicht sehr gross, die Vielfalt unserer Angebote und Leistungen schon. Dieses Portal hilft Ihnen, sich schnell konkret zu informieren - oder uns einfach besser kennen zu lernen. Sie finden auf diesen Seiten Informationen und Kontakte zu unseren Behörden, über Liechtensteinische Tradition, Lebensqualität, Gastfreundschaft und Kultur, zu Bank- und Finanzdienstleistungen, Industrie, akademischer Forschung und Tourismus.

Hirdetés
Liechtenstein  az Alpok hercege

Liechtenstein az Alpok hercege

Sokaknak Liechtensteinről csak a bankok és a nagyvilág elől oda rejtett eurómilliárdok jutnak az eszébe, holott az egyetlen, kizárólag az Alpok területén fekvő országban, számtalan látnivaló rábukkanhatunk, és kellemes élményekben lehet részünk: különleges, helyi borokat fogyaszthatunk a hercegi pincészetben,a művészettörténet remekeit tekinthetjük meg a vaduzi művészeti múzeumban, vagy hegyi túrákat tehetünk az Alpok és a Rajna völgye.

Liechtenstein - wikipedia

Liechtenstein - wikipedia

Liechtenstein (hivatalosan Liechtenstein Hercegség, Fürstentum Liechtenstein, alemannul Liachtaschta, vagy Förschtatum Liachtaschta) kis európai monarchia Ausztria és Svájc között, a Rajna völgyében. Kis mérete ellenére nagy nemzetközi hírnévnek örvend, mivel az adóparadicsomok egyike. Fővárosa és a hercegi család székhelye Vaduz. Legnagyobb városa Schaan. Az egyetlen ország, ami csak az Alpokban fekszik és Üzbegisztán mellett az egyetlen ország, amelynek csak tengerparttal szintén nem rendelkező szomszédai vannak. Liechtenstein Közép-Európa legkisebb, Európa 4. legkisebb (megelőzi a Vatikán, Monaco, San Marino, egyes felsorolások szerint Málta és Gibraltár is ide számít) és a Föld 6. legkisebb állama.

Liechtenstein élménybeszámolók

Liechtenstein élménybeszámolók

Egy svájci nyaralás alkalmával voltam átutazóban ebben a pici államban, csak kizárólag jó élményekkel gazdagodtam. Szinte végigjártuk az egész államot. Voltunk Vaduzban, megnéztük a hercegi pár várát, ahol élnek de sajnos csak messziről, be nem mehettünk.

Liechtenstein: százéves a mini állam önálló bélyegkiadása

Liechtenstein: százéves a mini állam önálló bélyegkiadása

Csaknem három tucat új bélyeggel, bélyegblokkal, feketenyomattal örvendeztette meg a liechtensteini bélyeggyűjtőket és a Liechtenstein bélyegeit gyűjtő filatelistákat a Rajna völgyében, Ausztria és Svájc ölelésében meghúzódó mini monarchia postaigazgatása a múlt évben. Miként immár száz esztendő óta (az idén, 2012-ben ünnepli önálló bélyegkiadásának 100. évfordulóját a hercegség), tavaly is gondosan és jó ízléssel választották ki a kis grafikai remekművek témáit, motívumait: épületek, tájak, állatok, műkincsek egyaránt szerepelnek közöttük. Az időszerű események megörökítése mellett következetesen folytatják a bélyegek kiadásáért felelősök a múlt években megkezdett tematikus bélyegek megjelentetését: kortárs építészet, megújuló energiaforrások, lepkék, liechtensteini tájak, Európa-bélyeg stb.

Luxemburg

Luxemburg

Luxemburg Nyugat-Európa egyik miniállama, melynek területe csupán 160 km∓up2;. Lakosságszáma is igen csekély, nem éri el a fél millió főt. Az ország fővárosa Luxemburg, ahol a lakosság 1/7-e él. Államformája alkotmányos örökletes monarchia (nagyhercegség), az ország pedig 3 kisebb kerületből épül fel. Luxemburgban csak kisváros kategóriába illő településeket találunk a fővároson kívül, ezek: Esch-sur-Alzette, Dudelange, Shifflange, Bettembourg...stb. Luxemburgban 3 hivatalos nyelv van: a francia, a luxemburgi és a német. Fizetőeszközként az eurót használják. Az ország lakosságának 80%-a luxemburgi, 6%-a portugál, 6%-a francia, 2%-a német, a fennmaradó 6%-on pedig egyéb országok bevándorlói osztoznak. Vallási tekintetben homogénnek tekinthető a lakosság, mivel 95%-uk római katolikus. Gazdasági szempontból Luxemburg egyike a föld legfejlettebb államainak.

Luxemburg önálló nagyhercegséggé vált

Luxemburg önálló nagyhercegséggé vált

1890. november 23-án, III. Vilmos holland király halála után a Luxemburg és Hollandia közötti perszonálunió felbomlott. Vilmost csak lánygyermekkel áldotta meg a sors, így a luxemburgi örökösödési jog alapján Wilhelmina nem állhatott Luxemburg élére. Luxemburg szuverén nagyhercegséggé vált.

Madurodam

Madurodam

A miniváros keletkezésének szokatlan története van, eltérően a többi parktól. A Maduro házaspár alapította részben jótékonysági célokra, részben az 1945-ben a dachaui koncentrációs táborban elhunyt fiuk emlékére. 1952-ben nyitotta meg kapuit. Alapjában véve azóta nem változott, egyetlen új épület a Schipol repülőtér modellje.

Madurodam, a miniváros

Madurodam, a miniváros

A csípős hideg ellenére Amszterdam tele van emberekkel, most is kiülnek a teraszokra meginni valamit. Az utcákon nagy a nyüzsgés, jövés-menés, a turisták hajókáznak a csatornákon. Egy kis utcában lévő, narancssárga zászlókkal díszített kávézóban egyszer csak hangos üdvrivalgás tör ki - gólt lőtt a holland futballcsapat. Lehet-e ennél hollandabb bármi is?

Tuti menü