Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Európán kívül képes leírás - Mini államok.tlap.hu
részletek »

Európán kívül - Mini államok.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: mini-allam.tlap.hu » Európán kívül
Keresés
Találatok száma - 17 db
Bahrain

Bahrain

Neve arab eredetű, két tenger-t jelent. A négy nagyobb (Bahrein, Muharraq, Sitrah, Hawar) és harminc kisebb szigetből álló ország felszíne sík, sivatagi éghajlatú. A jelentős artézi vízkészletből eredő forrásai gazdag oázisokat látnak el évezredek óta. Legmagasabb pontja: Jabal ad-Dukhan (122 méter).

Barbados

Barbados

Barbados egy korall-sziget, amit a vulkáni tevékenység hozott a tengerfelszínre. A nyugati parton fehér homokos strandok nyúlnak végig a kékben és zöldben játszó tenger mellett. Korallzátonyok csipkézik a Barbados partvonalát, ezzel kitűnő lehetőséget biztosítva a könnyű- és mélybúvárkodóknak. A keleti part mentén erős és állandó széljárás és a sziklás partnak csapódó hullámok teremtettek lehetőséget a szörfözésre. Az ugyancsak állandó, ám lágy szellő adja Barbados kellemes trópusi klímáját.

Barbados oTravel Guide

Barbados oTravel Guide

Barbados öblei A Karib-tenger egyik apró szigetét, a csupán 430 négyzetkilométer nagyságú földdarabot, Barbadost, minden oldalról körülveszi az Atlanti óceán. A szélcsendes nyugati odalon nagyszerű fürdőhelyek, pazar luxusszállodák várják a vendégeket, a keleti oldalon a vadregényes sziklás part, félszigetekkel határolt mesebeli szépségű öblökből indulhatnak el a szörfösök, vitorlázók, hogy megküzdjenek a hullámokkal, a széllel. S míg a tengerparti részeken virágzik a turimus, a sziget belsejében csendes vidék, apró falvak bűvölik el a látogatókat. Barbados kétszázötvenezer főnyi lakosságának csaknem fele a nyüzsgő, gyarmati időket idéző fővárosban, Bridgetownban él. A központtól 1,6 kilométerre fekvő Garrison Savannah terén egykor a brit hadsereg tartotta díszszemléit, késôbb ezt a területet lóversenypályává alakították, zöld gyepét közel kétszáz esztendős épületek, s két régi erőd romjai veszik körül. A Barbados Múzeumban pedig a sziget történelmébe nyernek bepillantást az érdeklődők.

Barbados Utazás és szállás

Barbados Utazás és szállás

Barbados a karibi szigetvilág legkeletibb tagja. Az ország neve a spanyol szakállas férfi kifejezésből ered, mert az itt honos fügefák levelei szakállra emlékeztetnek. A trópusokon fekvő szigetország évi 3000 óra napsütéssel büszkélkedhet, az esős időszak júliustól novemberig tart. A forró trópusi napokat kellemes passzátszelek enyhítik, alacsonyan tartva a páratartalmat a nedvesebb hónapokban is. A korallzátonyokkal övezett Barbados igazi vonzereje a szigetet körülölelő türkizkék tenger és finom fehér homokos tengerpart, valamint a sziget körüli vízi élővilág. Rengeteg hotel és étterem várja a látogatókat a partokon, ahol kipróbálhatják a helyi bajan ételeket és rumot. A sziget belsejét is érdemes felfedezni: a festői falvakban a lakosság egy része még a hagyományos cukornádtermesztésből él. Barbados egy darabka Anglia a trópusokon, a gyarmati uralom hatására számos brit szokás meghonosodott. Ne hagyja ki a szombati krikettmeccseket sem!

Infó Salamon-szigetek

Infó Salamon-szigetek

A szigetek egyedülálló kulturális hagyományainak és a gyönyörű környezetnek köszönhetően évről-évre rengeteg turista érkezik a csendes-óceáni paradicsomba. A szigeteken az évezredek során rengeteg népcsoport fordult meg, illetve telepedett le. Melanézek, polinézek, ázsiaiak, mikronézek és európaiak választották otthonukul a szigeteket, hozták magukkal ősi hagyományaikat, fantasztikusan sokszínű kultúrát teremtve ezzel. Az ősök szokásai napjainkig fennmaradtak, a kis falvakban az emberek ugyanúgy élnek, mint a régi időkben, az idelátogató turisták örökké emlékezetes néprajzi élménnyel térhetnek haza. A napfény, a természet és a vízi sportok szerelmesei sem fognak csalódni, csodálatos strandok, remek horgász- és búvárhelyek, egyedülálló élővilág várja a látogatókat.

Infók Barbadosról

Infók Barbadosról

Barbados szigetén a gyarmatosítás során csupán kétféle zászlót tűztek ki - a britet és Barbados saját zászlaját. A karib térségben ez kivételt képez, mivel a szigetek túlnyomó részén többször is megfordultak az európai gyarmatosítók. Ebből is adódik a fegyelem, stabilitás és a rend, amely a szigeten uralkodik.

Katar járhat a legjobban Líbiában

Katar járhat a legjobban Líbiában

Katar jöhet ki a legjobban a líbiai felkelésből - legalábbis a külföldi támogató országok közül. Az alig több mint 11 ezer négyzetkilométeres Öböl-beli arab állam - mely Franciaország után másodikként ismerte el a felkelők Átmeneti Nemzeti Tanácsát az észak-afrikai ország kormányaként - az elsők között vehet részt az újjáépítésben és szerezheti meg az olajexportot érintő új szerződéseket.

Katar Térkép

Katar Térkép

Elhelyezkedés: Délnyugat-Ázsia Főváros: Doha Nagyobb városok: Al Salwa, Umm Bab, Dukhan, Ar Khuwayr, Ar Ruways, Al Khawr, Umm Salai Ali, Al Wakrah, Umm Said, Az Zubarah Szomszédos országok: Szaúd-Arábia, Bahrein Szigetek: Hawar-sziget Tengerek: Perzsa (Arab)-öböl, Bahreini-öböl, Salwa-öböl

Maldív-szigetek

Maldív-szigetek

A Maldív Köztársaság az Indiai-óceánon, India délnyugati csücskénél fekszik. A szigetország több atollból és kb. 2000 szigetből áll, amelyből kb. 200 lakott, további 87 a turisták részére fenntartott hely. A szigetek ritkán emelkednek 2 méternél magasabbra a tengerből és egyikük területe sem nagyobb 13 km∓up2;-nél.

Hirdetés
Maldív-szigetek utazás

Maldív-szigetek utazás

Az Araamu Travel utazási iroda ügyfeleinek kedvelt úti céljai közé tartozik Dominika, Mexikó, Mauritius, a Seychelles- és a Maldív-szigetek, de számos egyéb országba is szervezünk utakat. Ezek lehetnek néhány napos városlátogatások vagy a legmagasabb igényeket is kielégítő luxusutazások. Szervezünk körutakat is, amelyek során alaposabban is megismerkedhet az adott ország kultúrájával. A szállás- és a repülőjegy-foglalástól az utasbiztosításig teljes körű utazásszervezési szolgáltatást nyújtunk. Hívjon bizalommal.

Mauritius tengerpartja

Mauritius tengerpartja

Az Indiai-óceánon található szigetország, Mauritius csodás tengerparttal rendelkezik. A fehér-homok, a kristálytiszta és kellemesen meleg víz rengeteg utazó vágyaiban szerepel. Annak ellenére, hogy az óceánon magában áll Mauritius, strandjai nem ezt idézik. A hatalmas hullámokat felfogja a korallzátony, így a tengerpart békés, türkizkék és élőlényekkel teli.

Nauru

Nauru

Nauru szigetállam a Csendes-óceán déli részén Mikronéziában, a Marshall-szigetektől délre. Területe 21,3 km2, lakossága 13 ezer fő. Hivatalos nyelve az angol és a naurui. Az ország 1968-ban vált függetlenné és 1999-ben csatlakozott az ENSZ-hez, mint a világ legkisebb független köztársasága.

Salamon-szigetek

Salamon-szigetek

A Salamon-szigetek Melanéziában található ország, Ausztráliától északkeletre, Pápua Új-Guineától keletre fekszik. Az Egyesült Királyságtól 1978-ban nyerte el függetlenségét, a szigetek hivatalos nyelve is az angol. Noha területe a harmada sincs Magyarországénak, összesen közel ezer szigetből áll a szigetcsoport, melyeknek jelentős része lakatlan. A második világháborúban heves tengeri csaták zajlottak ezen a vidéken, például a guadalcanali ütközet, így sok hadihajó roncsa is merülhető. A kilencvenes évek végétől kibontakozó etnikai összetűzések megfékezésére 2003 óta egy, az ausztrálok által vezetett nemzetközi békefenntartó haderő van jelen a szigeteken.

Szingapúr

Szingapúr

Szingapúr az egyik leggyorsabban fejllődő és leggazdagabb ázsiai ország. A beton-, üveg- és acélrengeteg remekül ötvözi a csúcstechnológiát és az ázsiai kultúrát. Nagyon érdekes kirándulást tehetünk a kínai negyedbe, az arab városrészbe vagy Kis-Indiába. Szingapúr magából a Szingapúr szigetből és 58 kisebb szigetből áll. A városállam több mint fele beépített terület. A központi üzleti negyed a sziget déli részén található, a nyugati felén pedig ipari területek vannak. Keleten régebbi lakónegyedeket, gyönyörű tengerparti strandokat láthatunk, a repülők is ezen a részen landolnak. A város azonban annyira gyorsan fejlődik, hogy elképzelhető, hogy két hét múlva már mindent máshol találunk.

Tonga-szigetek

Tonga-szigetek

(Barátság-szigetek), Polinéziához tartozó önálló szigetcsoport a Nagy-Oceánban a Szamoa- és Fidsi-szigetek, illetőleg a D. sz. 15 és 23° 30' és a Ny. h. 173 és 177° közt. Mintegy 150 kisebb és 32 nagyobb szigetből áll, összesen 999 km2 területtel és (1893) 17,500 lakossal, akik közt 250 idegen, nagyobbára angol.

Utazás a Maldív-szigetekre

Utazás a Maldív-szigetekre

Az Indiai-óceánban, az Egyenlítő magasságában 800 km hosszan húzódó korallzátonyfüzér 1196 szigetet számlál. Ebből csupán 200-at népesítenek be az őslakosok, s további közel száz szigeten valóságos Paradicsom várja a pihenésre vágyókat és a búvárkodás szerelmeseit. Ez utóbbi szigeteken az egyedüli építmény maga a szálloda, a hozzá tartozó éttermekkel, bárokkal, sportlétesítményekkel. A szállodát tulajdonképpen trópusi kerttel övezett bungalók alkotják, melyek a part közelében, pálmafák alatt sorakoznak.

Welcome to Barbados

Welcome to Barbados

In Barbados, we've mastered the art of fine living. And offer daily lessons for those who seek to do the same. Here at the official tourism site of Barbados, you'll discover a vibrant culture passionate in spirit and full of life. A place where refined luxury and exceptional culinary delights dance and mingle among lush tropical greenery, limpid blue waters and warm golden sunlight.

Tuti menü