Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Liechtenstein képes leírás - Mini államok.tlap.hu
részletek »

Liechtenstein - Mini államok.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: mini-allam.tlap.hu » Liechtenstein
Keresés
Találatok száma - 8 db
Az Alpok miniállama

Az Alpok miniállama

Liechtenstein Hercegség egy miniállam Európa közepén, Ausztria és Svájc között. Területe 160 km2, ezzel a negyedik legkisebb állam Európában, népessége közel 36 000 fő. (Összehasonlításképp: Baja városa 177 km2-en terül el, és mintegy 37 ezer lakost számlál; Budapest már több mint háromszor akkora területet foglal el és közel ötvenszer annyian élnek benne.) 11 tartományból áll, hivatalos nyelve a német. Kis mérete ellenére Liechtenstein bővelkedik látnivalókban, így közkedvelt turistacélpont. Fővárosa Vaduz, amelynek a 2010-es számlálás szerint 5214 lakosa van. Ez a hercegi család székhelye. A jelenlegi herceg II. János Ádám, aki 1989 óta áll a monarchia élén. Szintén a városban található a Parlament épülete, emellett számos múzeumával, színházával Vaduz az ország kulturális központja is.

Bérbe adják Liechtensteint

Bérbe adják Liechtensteint

Aki az európai arisztokrácia köreibe vágyik, már nem kell beérje kastélyszállókkal és bálokkal - napi 13 millió forintért kibérelheti Liechtenstein egész hercegségét. Természetesen törvényeket nem hozhat, és háborút sem indíthat (bár utóbbi nehéz is lenne, mivel Liechtenstein azon kevés országok egyike, amelynek nincs hadserege), de a napi 70 ezer dollárért (13,2 millió forintért) kedvére kalandozhat társaival a 160 négyzetkilométeres országban az, aki kifizeti az összeget. A hercegség 35 ezer lakosa akár 150 főből álló csoportot is szívesen lát.

Liechtenstein

Liechtenstein

Das Fürstentum Liechtenstein liegt in der Mitte Europas, zwischen der Schweiz und Österreich, schneebedeckten Bergen und sonnigen Tälern. Unser Land ist nicht sehr gross, die Vielfalt unserer Angebote und Leistungen schon. Dieses Portal hilft Ihnen, sich schnell konkret zu informieren - oder uns einfach besser kennen zu lernen. Sie finden auf diesen Seiten Informationen und Kontakte zu unseren Behörden, über Liechtensteinische Tradition, Lebensqualität, Gastfreundschaft und Kultur, zu Bank- und Finanzdienstleistungen, Industrie, akademischer Forschung und Tourismus.

Liechtenstein  az Alpok hercege

Liechtenstein az Alpok hercege

Sokaknak Liechtensteinről csak a bankok és a nagyvilág elől oda rejtett eurómilliárdok jutnak az eszébe, holott az egyetlen, kizárólag az Alpok területén fekvő országban, számtalan látnivaló rábukkanhatunk, és kellemes élményekben lehet részünk: különleges, helyi borokat fogyaszthatunk a hercegi pincészetben,a művészettörténet remekeit tekinthetjük meg a vaduzi művészeti múzeumban, vagy hegyi túrákat tehetünk az Alpok és a Rajna völgye.

Liechtenstein - wikipedia

Liechtenstein - wikipedia

Liechtenstein (hivatalosan Liechtenstein Hercegség, Fürstentum Liechtenstein, alemannul Liachtaschta, vagy Förschtatum Liachtaschta) kis európai monarchia Ausztria és Svájc között, a Rajna völgyében. Kis mérete ellenére nagy nemzetközi hírnévnek örvend, mivel az adóparadicsomok egyike. Fővárosa és a hercegi család székhelye Vaduz. Legnagyobb városa Schaan. Az egyetlen ország, ami csak az Alpokban fekszik és Üzbegisztán mellett az egyetlen ország, amelynek csak tengerparttal szintén nem rendelkező szomszédai vannak. Liechtenstein Közép-Európa legkisebb, Európa 4. legkisebb (megelőzi a Vatikán, Monaco, San Marino, egyes felsorolások szerint Málta és Gibraltár is ide számít) és a Föld 6. legkisebb állama.

Liechtenstein élménybeszámolók

Liechtenstein élménybeszámolók

Egy svájci nyaralás alkalmával voltam átutazóban ebben a pici államban, csak kizárólag jó élményekkel gazdagodtam. Szinte végigjártuk az egész államot. Voltunk Vaduzban, megnéztük a hercegi pár várát, ahol élnek de sajnos csak messziről, be nem mehettünk.

Liechtenstein: százéves a mini állam önálló bélyegkiadása

Liechtenstein: százéves a mini állam önálló bélyegkiadása

Csaknem három tucat új bélyeggel, bélyegblokkal, feketenyomattal örvendeztette meg a liechtensteini bélyeggyűjtőket és a Liechtenstein bélyegeit gyűjtő filatelistákat a Rajna völgyében, Ausztria és Svájc ölelésében meghúzódó mini monarchia postaigazgatása a múlt évben. Miként immár száz esztendő óta (az idén, 2012-ben ünnepli önálló bélyegkiadásának 100. évfordulóját a hercegség), tavaly is gondosan és jó ízléssel választották ki a kis grafikai remekművek témáit, motívumait: épületek, tájak, állatok, műkincsek egyaránt szerepelnek közöttük. Az időszerű események megörökítése mellett következetesen folytatják a bélyegek kiadásáért felelősök a múlt években megkezdett tematikus bélyegek megjelentetését: kortárs építészet, megújuló energiaforrások, lepkék, liechtensteini tájak, Európa-bélyeg stb.

Találkozás a Liechtensteini hercegnővel

Találkozás a Liechtensteini hercegnővel

Liechtenstein a Rajna felső folyásánál, Ausztria és Svájc között elterülő 160 km∓up2;-es miniállam, mely a második világháború óta a világ egyik leggazdagabb országa. Alpesi túrát viszont itt is ingyen tehetünk.

Tuti menü